LoadingText

DTU Nyheder

2021
Chubby kid struggling to close his shirt
01 FEB

Tarmbakterier kan forudsige vægttab

Et nyt studie viser, at bakterierne i tarmen har større betydning for vægttab end kost og gener tilsammen.

Biologiske systemer Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
2020
Antibodies
30 JUN

Ny metode letter vejen til at finde nye antistoffer

Lektor Andreas Laustsen har udviklet en ny metode til hurtigt at opdage nye bredspektrede antistoffer mod slangegift. Metoden vil også kunne bruges til at finde nye antistoffer mod bakterier og vira.

Bioteknologi Sundhedsteknologi
02 JUN

New knowledge about our immune system provided by novel technique

New unique techniques for investigating our intestinal immune system can lead to new possibilities for treatment of chronic intestinal diseases.

Sundhedsteknologi Celler
Doctor testing patient for Covid-19
22 APR

DTU-forskere fremstiller enzymer til brug i coronatest

På ganske kort tid er det lykkedes forskere på DTU at lave enzymer, som producenterne manglede for at kunne lave coronatests.

Sundhed og sygdomme Enzymer og proteiner Fermentering Gener og genomer Syntetisk biologi Vira
Tunneledderkop
25 FEB

Ny generation af modgift mod edderkoppebid på vej

Med en innovativ metode har kandidatstuderende Sofie Føns taget det første skridt til at udvikle verdens første modgift mod edderkoppegift baseret på menneskelige antistoffer.

Bioteknologi Sundhedsteknologi
Baby med astmainhalator
06 FEB

Blodprøve afslører babys risiko for at udvikle astma

Forskere fra DTU og forskningsenheden for børneastma, COPSAC, har som de første i verden vist, at reaktioner i små børns immunforsvar kan bruges til at forudsige risikoen for, at de udvikler astma.

Sundhed og sygdomme Celler Enzymer og proteiner Gener og genomer
2019
26 SEP

Map of intestinal cells to help the chronically ill

Better knowledge about our intestinal cells can provide better treatment for diseases such as Crohn’s Disease or Ulcerative colitis in the future. At DTU Health Tech, PhD student Peter Jørgensen has just defended his thesis where he has contributed to mapping of the cells in our intestines.

Celler Sundhed og sygdomme
Andreas Hougaard Laustsen
02 SEP

Forskere udvikler nye metoder til at designe terapeutiske antistoffer

Forskere på DTU sætter fart på udviklingen af nye metoder til at designe medicin baseret på menneskelige antistoffer, som vil kunne bruges til behandling af kræft, autoimmune sygdomme, multiresistente bakterier og forgiftninger efter slangebid.

Bioteknologi Sundhedsteknologi
Andreas Hougaard Laustsen
24 JAN

Ung forsker får 10 mio. til at udvikle slangemodgift

Med en bevilling på 10 millioner kroner fra Villum Young Investigator programmet vil lektor Andreas Hougaard Laustsen som den første i verden udvikle modgifte mod slangebid baseret på fuldt humane antistoffer.

Bioteknologi Sundhed og sygdomme
2018
16 APR

Specialdesignet kosttilskud til bestemte tarmbakterier

I fremtiden skal vi måske spise kosttilskud skræddersyet til bestemte grupper af vores tarmbakterier i stedet for til os selv. Det peger det første studie af sin art og netop udgivet i det anerkendte videnskabelige tidskrift Nature Microbiology på. Studiet er gennemført af forskere på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i samarbejde med...

Bioteknologi Sundhed og sygdomme
2015
Foto: Lundbeckfonden
18 MAR

Lundbeckfonden uddeler 45 mio. kr. til forskning i immunforsvarets fejl

DTU Veterinærinstituttet leder et nyt stort projekt, der skal sikre bedre behandling af kroniske sygdomme, der skyldes nedbrud i vores immunforsvar. Fokus er på signalsystemerne i tarmenes slimhinder..

Sundhedsteknologi
2014
Foto: Kaare Smith
21 MAJ

Besøg DTU Cleantech Bazar

Så er det tid til DTU Cleantech Bazar. Arrangementet hvor virksomheder og forskere fremviser de seneste teknologier på cleantech-området, og nye samarbejder opstår.

Bioteknologi Byggeri og materialer Elektroteknologi og automatisering Energi og forsyning Miljø og forurening IT og cybersikkerhed Produktion og ledelse Rumforskning Transport og logistik Sundhedsteknologi Vindenergi